Gloria da Antrenman

Sizlere bu yazımda benim gibi amatör branş sporcusu olan veya meraklı aynı zamanda profesyonel takımlara da ev sahipliği yapan Türkiye’nin ilk spor konseptli oteli Gloria Sports Arena’dan bahsetmek istiyorum.

Belek’te 6800 metrekarelik alanda spor komplekslerini bir arada barındıran otel, Özaltın ailesinin öngörülü,  insan sağlığına, spora ve sanata değer veren rahmetli Nuri Özaltın tarafından ocak 2015’te kurulmuş. 50 den fazla bireysel ve takım sporları tesislerine sahip otel yabancı ve bireysel takımları ve sporcuları yıl boyunca ağırlıyor. Belek Türkiye’nin en yeşil alanlarından birisi temiz havası ve tüm  yıl içerisindeki iklim şartları, sanırım yabancı sporcuların GSA’yı bizden hızlı keşfetmesine olanak tanımış. Yıl içerisinde bir çok defa antrenman yapma şansı yakaladığım tesiste olimpiyatlardan önce tüm hazırlık sürecini yürüten bir çok sporcu ve takımla tanışmama fırsatı verdi. Bence bu başlı başına harika bir tecrübe…

whatsapp-image-2016-09-22-at-11-13-29

Yemekleri sporcular için harika ve bol seçenek şansı var. Yediğiniz kalorileri kolayca hesaplıyor olabilmeniz performansınızın devamlılığı açısından çok önemli ve burada bu mümkün. Çalışan tüm personel çok bilgili inanın yaptığınız branşın genel bilgilerini hemen hemen hepsi biliyor ve ne kadar yorulmuş olabileceğinizi tahmin ederek sabırla, içten, güleryüzlülükleriyle sizlere yardımcı olmaya çalışıyor.

GSA ‘da spor tesislerinin dışında çok önemli bir alan daha var. GSA Sporcu sağlığı merkezi. Alanında tecrübeli doktor ve fizyoterapistlerin eşliğinde sporcu fizik tedavisinden, performans gelişimine yönelik çalışmaların yapılabildiği, dinlenme sürecini hızlandıran tekniklerin uygulandığı bu harika merkez antrenman aralarında sporcuların sanırım bulunmaktan en çok keyif aldığı alan…

 

Antrenman kampınızı burada gerçekleştirirken performansınızın artmaması mümkün değil. Bir çok ekipmanla bir çok tedavi süreci uygulanan merkezde en favorim doğa şartlarında var olmayan -110 derecelik ”ice lab ” Ronaldo’nun evinde bulunduğunu duyduğumda şok oldum. Tecrübe ettiğimde ise soğuktan hoşlanmayan ben büyük keyif aldım. Kademeli olarak girdiğiniz odada -110 da kalma süreniz maksimum 3 dk .Elbette kalma rekorunu kırmaya çalışmadım..:) Sonrasında hissettiğim ise uzun bisiklet antrenmanımdan sonra sanki hiç yorulmamış olan bacaklarımdı… Ice lab dışında gözüme çarpan ekipmanlar ise Bod Pod ( vücut analizi yapıyor.) , Kistler Kuvvet Platformları (yürüme, sıçrama, denge, ve postür testlerini yapıyor.),  Hydroworx Havuzu ( ekleminize yük bindirmeden yer çekimsiz ortamda koşmanıza imkan sağlıyor.), SpeedCourt ( hız,çeviklilik koordinasyon, görsel ve bilişsel algılanmaların ölçülmesine olanak sağlıyor.)

whatsapp-image-2016-09-22-at-11-13-27

GSA sporcu ağırlama dışında pek çok spor organizasyonunda ev sahipliğini yapıyor. Tesislerin yeni ve son teknolojilerle yapılmış olması etkinlik yapılırken büyük rahatlık sağlıyor olması sebebiyle otel bu konudada bir hayli popüler durumda her orada bulunduğunuzda mutlaka bir etkinliğe denk geleceksinizdir.

whatsapp-image-2016-09-22-at-11-13-28

Benim yaptığım branş triatlon sporuna da büyük yatırım yapan GSA 3 yıl boyunca Ironman Türkiye yarışmalarının isim hakkına sahip ve 23  ekim 2016 da ikinci defa gerçekleşecek Ironman 70.3 Türkiye ile bu yıl organizasyonun 2.sini gerçekleştiriyor olacak. 5 yıl önce hayal et deseler sporumun bu duruma geleceğini, harika bir tesisin bu branşı sahipleneceğini ve televizyonda canlı yayınlacak kadar popüler olabileceğini tahmin edemezdim .Teşekkürler Gloria Sports Arena ailesi.

Gloria Sports Arena tecrübesinden faydalanmak isterseniz siz ya da yaz kış okulu ile çocuklarınız, mutlaka çok önceden otele başvuruda bulunun. Her zaman dolu bir otel burası ve sporculara ev sahipliği yapmaktan bir hayli mutlular.