Tasarım harikası Cervelo P5X

8 Ekimde Ironman Dünya Şampiyonası’nda ülkemi temsil etmek için Hawaii adalarından birisi olan Kona’daydım. Bir çok tecrübe kazandığım bu yarışma seyehatimde sponsorum Cervelo’nun yeni çıkardığı ve ilk lansmanını gerçekleştirdiği P5X modelini yakından inceleme fırsatı buldum. Triatlon bisikletlerini  bildiğimiz yol bisikletlerinden ayırt eden en önemli özellik  aero dinamiği daha fazla geliştirilmiş bisikletler olması ve sanılanın aksine bunu sağlamak adına biraz daha yol bisikletlerinden ağır kiloda olmasını sayabiliriz.

whatsapp-image-2016-10-19-at-11-32-07

Cervelo bisiklet 1995 yılında Kanada’da kuruldu. Firma bugün dünyanın ünlü bisiklet yarışçılarından oluşan bisiklet test takımının kendisine sağladığı deneyim ve birikim ile profesyonel bisiklet yarışlarının ihtiyacına yanıt veren yüksek performanslı, hafif ve güvenli bisiklet tasarımlarını üretimiyle tanınıyor.

Kişisel en iyinin yeni ismi Cervelo P5X

whatsapp-image-2016-10-19-at-11-32-09

Triatlon bisikleti tarihinde yeni tasarımı ile ilk olan Cervelo ‘P5X’ hem yarış performansı, hem antrenman konforu, hem de taşıma kolaylığını bir arada bulundurarak tasarlanmış.

Aerodinamiklikte  son yeniliklerle tasarlanan P5X  kullanım kolaylığı ve taşıma konusunda kolay ayarlanabilir olması ile tek bir amaca hizmet ediyor; Ironman (triatlon) atletlerinin performanslarında en iyilerine  ulaşmalarını sağlamak. Bu sebeple yeni Cervelo P5X  ‘in sloganı Personal best. Yani kişisel en iyin!

P5X’in TASARIMI

Kullanılabilirlik

Yarışma ya da antrenman farketmeksizin triatletlerin ihtiyacı olan beslenme kutusu, lastik onarım ekipmanlarını taşıma kutusu ve soğuk hava vitesi gibi ince düşünülmüş detaylar yeni Cervelo P5X’te ilk göze çarpan yenilikler. Üç bölgeye yerleştirilmiş su kafesi sporcunun tam da olmasını istediği yerde konumlandırılırken, performansa olumsuz etkisi sıfıra indirgenmiş. Yeni P5X aynı zamanda seyehatlerdeki taşınma sırasındaki stresi en aza indirgeyecek kurulum ve ayarlanabilirlik özelliklerini atletlere sağlarken, bisiklet ile ilgili başlarına gelecek olumsuzlukları kafalarından atmalarına yardımcı olacak gibi gözüküyor.

Aerodinamiklik

Aerodinamik mükemmelliğin Cervelo şirketinin DNA’sında olduğunu, tasarladığı her bisiklette zaten görüyoruz. 180 saatten fazla yapılan rüzgar tüneli testlerinde harikalar yaratan Cervelo P5X  full ironman  bisiklet süresindeki  +15,   -15 standart sapmasında bir önceki tasarım Cervelo P5’ten 30 gr daha hızlı olacak şekilde tasarlanmış.

Sürüş Kalitesi

Eşi görülmemiş  ayarlanabilirlik özellikleri ile yeni Cervelo P5X  atletin oturuş ve duruş pozsiyonunu bulurken, daha doğru ve hızlı olabilmesini sağlamaktadır.

Cervelo bisikletlerini dizayn ederken  güven ve performansın eş anlamlı kelimeler olduğunu bilir.

Disk frenleri ve içerisinden geçen kablolar  güvenliği arttırıcı şekilde  P5X ‘te yeniden tasarlanmış. Bu sistem sadece aerodinamiğin eşsizliğini sağlamakla kalmıyor aynı zamanda olağanüstü vites geçişi ve duruş gücü de sağlıyor.

Donanım ve Öne Çıkan Özellikleri

Cervelo P5X iki farklı donanım seçeneğiyle geliyor. Dilerseniz Sram Red donanım ve Enve 7.8 jant setiyle veya Shimano Ultegra di2 donanım ve Hed 6.9 jant setiyle tercih edilebilir. Seçim ve zevk tamamen kullanıcıya kalmış.

Biknd markası işbirliği ile sadece Cervelo P5X  i taşımak amacıyla tasarlanmış bisiklet çantası kullanıcıya güven ve stressiz bir seyehat sağlıyor.

Satın alırken ekstradan bu çantayı da ekleyerek P5X  inizi güvenle taşıyabiliyor olmanız da yine Cervelo P5X’in yeni bir özelliği olarak dikkat çeliyor.

Cervelo göz kamaştırıcı bisikletleri ve mühendislik zekasıyı kullanıcıları büyülerken bir sonraki tasarımını da şimdiden merak ettirıyor. Bir bisiklet daha ne kadar geliştirilebilir sorusunun cevabını şimdilik P5X ile aldık. Ta ki Cervelo bir sonraki bisikletini geliştirinceye kadar…

whatsapp-image-2016-10-19-at-11-32-08

 

Hatırlatmakta yarar var Türkiye’de Cervelo bisikletlerinin distribütörü Bisiklet Cumhuriyeti’nden Cervelo bisikletler ile ilgili daha fazla bilgi alabilir, deneyebilir, sipariş edebilir ve Cervelo sahibi olarak ayrıcalıklı bisiklet konforunu yaşayabilirsiniz.

Adresi: Cemil Topuzlu Cad. Ayşim apt. No: 95/A Caddebostan-Kadıköy / İstanbul

Telefon:0216 348 70 64 – 357 15 07

Web: www.bisikletcumhuriyeti.com